Pia Stylist | Brudgum – personlig stil
2184
post-template-default,single,single-post,postid-2184,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Brudgum – personlig stil

Brudgum – personlig stil

 

Jag får alltid denna tid på året många frågor gällande kläder till bröllop. Dessa frågor kommer oftast från vilsna brudpar eller av stressade bröllopsgäster.  Jag förstår att det kan vara svårt att finna rätt. Vi drunknar ofta i normen, i vett och etikett och vi glömmer ofta bort oss själva i all stress mot det perfekta bröllopet.

Om du googlar bröllop så finner du mest troligt 95% vita klänningar och mörka kostymer. Varför då? Det beror till stor del på en stark svensk tradition där den vita klänningen bl.a. symboliserade rikedom och oskuld.  Där en röd klänning  symboliserade synd och en svart stod för sorg.  Jag är glad att vi nu i modern tid vågar sudda ut färgernas betydelse lite mer. Att vi vågar ifrågasätta det traditionella och att bröllopen blir mer och mer personliga i både stil, pris och utförande.

Det finns så många fina personliga alternativ när det gäller kläder till både brudpar och bröllopsgäster som inte behöver kosta mycket.  På fredag den 15/4 kan du lyssna på mig i radio p4 där jag belyser just detta ämne

Några gånger per år tillsammans med min underbara samarbetspartner och vän Fotograf Andréa, ägnar jag mig åt kravlöst kreativt skapande.  Här utforskar vi oss själva som Stylist och Fotograf och belyser hjärtefrågor. I denna fotografering som vi gjorde i veckan ville jag rikta mitt fokus mot brudgummen. Min nya leverantör Helena på Melehoff antog med glädje och utan at blinka mitt önskemål om en blombukett till brudgum och en fluga av blommor. Hon gjorde med fria händer ett strålande arbete och jag är så lycklig att ha henne som leverantör.

Peter Falck vår modell inspirerade mig till denna styling av hår, skägg och kläder. Han är en man som helst vill gå klädd i bekväma kläder där kostymer och strikta plagg får honom att känna sig obekväm. Det finns många som Peter, så det här är mitt sätt att visa hur man som brudgum kan få behålla sin personlighet på sitt bröllop och där jag samtidigt ger ett finger åt vett, etikett och gamla traditioner.

Kläder från Vivianne Westwood, Noose & Monkey, Din sko, Hennes&Mauritz

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.