Pia Stylist | Min årskrönika 2016
22030
post-template-default,single,single-post,postid-22030,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Min årskrönika 2016

Min årskrönika 2016

Vilket fantastiskt helt galet och otroligt givande detta 2016 varit

Tack till alla ni fantastiska kunder, leverantörer och uppdragsgivare för det här året. Ingen nämnd ingen glömd. Tack till min kära familj och underbara kollegor Carolina, Alex, Angelica, Olivia, Eshan och Kikki. Tack Jenny, Peter och Hasse och tack till alla ni som ler på stan.

Idag för ett år sedan låg jag med min nyfödda dotter i famnen och min äldsta dotter satt brevid och stolt strök hennes hår. Jag var såå trött men överlycklig. De dagliga migränattacker som drabbat mig under graviditetens sista tre månader hade tärt på mig både fysiskt och psykiskt. Jag överdriver inte när jag säger att jag ibland drabbades av svår dödsångest

När Lykke föddes den 18 december 2015 försvann migränen och jag har nu lyckligtvis ett år senare inte haft något anfall sedan dess.

Där och då hade jag ingen aning om att detta år jobbmässigt skulle bli en av de mest intensiva och händelserikaste året i Pia Stylist historia. Jag visste att jag nått ett vägskäl då jag trots min kärlek till människorna på KällbergElmberg kände att min verksamhet behövde utrymme att växa sig större. Förfrågningarna och stylistuppdragen hade blivit fler och min längtan efter en egen frisör och stylingstudio hade vuxit sig starkare.  När jag efter ett samtal med min nuvarande hyresvärd Peter Eriksson fick möjlighet att hyra delar i hans lokal på östra kyrkogatan 43 ett stenkast från där jag bor så var svaret självklart.  Upprustningen av lokalen började i maj av Peter och Hasse och inflyttning för mig och mitt företag blev i 13 Augusti i år.

Peter bygger och hyr även ut fler behandlingsrum bakom min lokal till företagare som arbetar med skönhetsvård. Rum till nagelterapeter och hudterapeter. Vi företagare delar reception och hyr var sina delar i lokalen på östra kyrkogatan 43. De företagare som har flyttat in utöver mig är Pure skin Care (Ekologisk hudterapeut) och Olivia Nails (Nagelteknolog) så tacksam att få jobba nära dem. Deras hemsidor är under uppbyggnad så håll utkik! Boka tid hos dem kan ni än så länge göra via min hemsida

Med mig i mitt företag jobbar tre konsulter Carolina (Make up och hårstylist) Alex (Stylist) och Kikki (sömmerska) Jag hoppas även på hitta en frisör att anställa under 2017

Peter och hans tjej Jenny Wiktorengs positiva energi och brinnande tro på mig och konceptet gjorde att jag orkade mig genom alla tusen beslut som det innebar att rusta upp lokalen. Inredare Camilla Maurée från Genuint af Norrland var också en klippa när gravidhjärnan var less på att höra sig själv tänka. Tack snälla Camilla för alla smarta och fina lösningar som du gav tips på.

Fler bilder på lokalen och mina tankar kring öppningen kan du läsa mer om här

 

Ett av mina uppdrag under våren 2016 var ett uppdrag för Älvsbyhus där jag i fick arbeta tillsammans med ett härlig gäng bestående av Fotograf Emil Nyström från Emil media stylist:Alex prowse och inredare Camilla Maurée. Vi blev anlitade för att leverera bilder för kommande produktkatalog. Min uppgift denna gång var att styla hår och make up på modellerna. Jätteroligt uppdrag!

En hel del roliga inspirationsfotograferingar har det också blivit tillsammans med Fotograf Andréa och Melehoff blommor och design. Inspirerande Brud och Brudgum var temat

Att hjälpa företagare med styling och bilder till hemsida och sociala medier är något jag tycker är jättekul. Stina Lindbäck – leg psykoterapeut anlitade mig för detta och jag och fotograf Andréa spenderade en härlig dag med henne i oktober.

 

Anna Granlund från bokförlaget Northchapter och fotograf Matthew Philips gav mig ett uppdrag att vara med och styla till ett bokomslag för en kommande bok. Mitt uppdrag var att hitta rekvisita och styla set.

Torsdagen den 17/11 hade vi invigning av stylistbutiken Posh Store som drivs av Jenny Wiktoreng i samarbete med mig i våra lokaler på Östra kyrkogatan 43. Så otroligt tacksam över att kunna erbjuda mina kunder kläder i samband med sina behandlingar hos mig. Här finns damkläder från Freequent, Caramelle och vi är enda återförsäljare i Umeå av märket Love and divine

 

Det har också gjorts en hel del gör om mig behandlingar i stylingstudion. Underbara möten med människor och så glad över det förtroende mina kunder ger mig. Jag respekterar de kunder som inte vill lämna ut sina förvandlingar till allmänheten så jag visar här några som vi fått tillåtelse att visa.


Min kollega Carolina Carlbom är bröllopsansvarig här på Pia stylist och vi samarbetar med Zanna Metzer vår leverantör och grundare av sveriges största bröllopsbloggar Sisters in law. Vi utbyter erfarenheter och tjänster inom ämnet och träffas för att göra gemensamma fotograferingar. Detta år har vi gjort två stycken fotograferingar tillsammans med företagen melehoff blommor och design, Fotograf Thea Holmqvist, Kikki Syr och Lefvadesign. Detta är bilder från en av fotograferingarna den andra publiceras i Januari.

Sisters in law kommer att hålla ett öppet bröllopsevent i mina lokaler på östra kyrkogatan 43 söndagen den 22/1 kl. 11-16. På plats då finns frisör, make up artister, nagelteknologer, sömmerska, florist och fotograf. Allt för att ge dig tips inför den stora dagen

Jag ser framemot ett underbart 2017 med mycket skratt roliga uppdrag och spännande möten. Lika mycket ser jag framemot stunder vid brasan i stugan, gos med familjen och långa stunder med god mat och reflektion.

Jag börjar Januari med ett jobb i Göteborg tillsammans med Emil Media för Älvsbyhus, ett bröllopsevent med Sisters in law och ett glasögonevent med Eoe glasses i februari.

Hej 2017!

Varma hälsningar Pia

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.